top of page

Sukellus -näyttely 10. - 16.7.2023Näyttelytiedotteesta:Piippa Mutikaisen ja Veera Hoppulan näyttely Sukellus Galleria Hopassa 10. - 16.7.2023Galleria Hopassa aukeaa 10.7. Piippa Mutikaisen ja Veera Hoppulan näyttely Sukellus. Näyttely on osa Jyväskylän Taitelijaseuran ja Galleria Hopan Kesäkaverit -näyttelysarjaa, jossa näyttelyt vaihtuvat kesän aikana viikottain.


Sukellus -näyttelyssä kaksi aiemmin toisilleen tuntematonta kuvataiteilijaa sukeltavat yhteiseen tilaan, tutustuvat ja löytävät yhteisen sävelen – teokset ja maailmat kohtaavat ja kutsuvat sinua mukaan kohtaamiseen.


Piippa Mutikaisen kuvataiteellisen työskentelyn keskiössä on muotomaailma ja sen vangitseminen erilaisten tekniikoiden avulla. Sukellus -näyttelyssä hän tuo esille maalauksia, installaation ja lintuveistoksia aikaisemmasta tuotannostaan. Mutikainen käyttää ilmaisuna useimmiten sekatekniikkaa. Häntä kiehtoo ihminen osana luontoa ja luonnon vaikutus olemassaoloon, sekä erilaisten tunnetilojen kanssa leikkiminen. Mutikainen tuntee suurta intohimoa havainnoida sisäistä maailmaansa kuvallisesti, aistit avoinna elämälle. Hänen tapansa työskennellä on ekspressiivinen, voimakas lataus omaa sisintä. Sukellus -näyttely on jatkumoa hänen Galleria Kivipankissa olleelle Kultaa ja hattaraa -näyttelylleen.


Veera Hoppula tuo näyttelyyn esille ensimmäistä kertaa koskaan abstrakteja maalauksia - teossarjan “Yhteistyössä kaaoksen kanssa”. Teokset ovat syntyneet kesällä 2023. Näiden maalausten parissa Hoppula on sukeltanut itselleen uuteen taiteentekemisen maailmaan, jossa hän laittaa tunteita kankaalle sävyjen, nopeiden siveltimenvetojen ja valuvien sattumien kautta. Prosessiin ei liity syvää ajattelua tai suunnittelua ja teoksilla ei myöskään ole nimiä. Teossarjan tekeminen on ollut Hoppulalle jonkinlaista irtautumista vanhasta ja hänen omien aikaisempien taiteentekemiseen liittyvien ajatusmalliensa kyseenalaistamista. Teossarjaa tehdessään hän on miettinyt taiteilijan roolia ja identiteettiä taiteen tekemisessä, kun lopputulos on hyvin sattumanvarainen.


Näyttely on avoinna ti-su klo 12-18.

Avajaiset ma 10.7.2023 klo 18-20. Lämpimästi tervetuloa!
Sarjasta "Yhteistyössä kaaoksen kanssa", akryyli kankaalle, 45cm x 55cm, 2023.

Comments


bottom of page