top of page

Vedossarjoja tilauksesta ja kurkistus syksyn 2022 taideprojekteihin

Hyvää uutta vuotta 2023!


Tämä vuosi on alkanut uusilla taideprojekteilla ja kirjan editoimisella. Tavoitteeni on tehdä enemmän taidetta ja myös päivittää blogia useammin.

Syksy 2022 meni suurimmaksi osaksi ison vedostus- ja kehystystyön parissa. Toteutin K-S sairaanhoitopiirille sarjan lahjateoksia. Joulukuussa osallistuin yhteisnäyttelyyn."Uudet tuulet" -lahjataulun vedoksia, sarjan koko 100 kpl.

Lahjatauluprojekti oli mukavaa vaihtelua ja voisin tehdä vastaavia töitä aikatauluni puitteissa enemmänkin. Minulta onkin mahdollista tilata isompia puupiirosvedossarjoja (n. 20-200 kpl) tilauksesta ja kehystys onnistuu myös.


Halusin kuvata teoksessa muutoksen ja uuden elämänvaiheen teemaa - rohkeutta elämän tienristeyksissä ja voimaa, joka kantaa halki muutosten. Lahjateos liittyi eläkkeelle jäämiseen. Sain teokseen inspiraatiota Tukholman matkalta, jossa näin museossa kiinnostavia patsaita ja halusin niiden inspiroimana kuvata pitkästä aikaa ihmishahmoja teoksissani. Teos on yksiväripuupiirros joka on painettu kozuke white -japaninpaperille. Kultainen väri symbolisoi mm. positiivisuutta, saavutusta, myötätuntoa ja sielukkuutta.Joulukuussa osallistuin myös Jyväskylän taiteilijaseuran Uusimmat -näyttelyyn. Näyttelyyn osallistui suurin osa vuonna 2020-2022 seuran jäseniksi tulleista taiteilijoista. Maalasin näyttelyteoksia yhden intensiivisen viikonlopun ajan. Halusin kokeilla tehdä maalauksia ilman perfektionismia ja tein ne aiheista, joita olin aluksi ajatellut puupiirroksina.


Keräilijä – maalauksessa Eeva/metsästäjä-keräilijä katsoo omenaa. Maalausten teemana oli se, että halusin tehdä kuvia naiseuteen liittyvistä ristiriitaisista arkkityypeistä.


Keräilijä -teos kuvaa montaa asiaa yhtä aikaa ja siitä tuli minulle henkilökohtaisesti tärkeä teos. Kenelle kuvassa oleva henkilö on objekti ja kenelle tekijä? Mitä hän katsoo ja mitä hän ajattelee? Kuva esittää myös tarpeita ja halua. Nainen tarvitsee jotakin, mitä omena edustaa. Hän haluaisi poimia omenan, mutta voiko hän poimia sen?

Komentar


bottom of page